Többet figyel, és többet lát – Hajts Krisztián fotói

Tizenkét évesen kapott először fényképezőgépet, azóta egyre jobb gépekkel egyre szebb képeket készít – ezt mondja Hajts Krisztián. A hallássérült fiatalember mostani kiállításán természet és ipar, bánya együtt jelenik meg.

Három évvel ezelőtt, 2009. november 9-én fogadta el az országgyűlés a jelnyelvi törvényt,  önálló, természetes nyelvnek ismerték el a magyar jelnyelvet. Ezt ünneplik a hallássérültek minden november elején. Most Hajts Krisztián fotóiból nyílt kiállítás. A fotós hallásvesztéssel született. A jelnyelvet iskolában nem tanulhatta, magánúton sajátította el. Tizenkét éves volt, amikor megkapta az első fényképezőgépét. Minden szépet és érdekeset megfigyelt és lefotózott. érdekesnek találta, ahogy a gép működik – így kezdett el fotózni.
Nem hall, de sokkal többet figyel, és sokszor többet is lát. Rázsi Botond alpolgármester azt mondta: Krisztián példamutató, nem adja fel, él az adottságaival. Megmutatja, mit lát. A 22 éves fotós szereti a természetet, az őszi tájat, sokat fotózott a Mátrai erőműnél. Lenyűgözték a hatalmas gépek, a föld és a szén rétegződése. A kiállítás november 23-áig látható a könyvtár aulájában.