Szlovák hét a Keriben

Rimaszombatról érkezett szakácsok és diákjaik készítik az ebédet az egri Kereskedelmi iskolában, ezen a héten. A szlovákiai Összevont Szakközépiskolával a jövőben nemzetközi futball tornát is tartanak majd.

Marhahúsleves gömöri tésztával, többek között ezt az ételt is megkóstolhatták a szlovák héten városunkban. Két éve indult a kapcsolat az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégium, illetve a rimaszombati Összevont Szakközépiskola között, szlovák kezdeményezésre. Két hónapja mind a két fél aláírt egy együttműködési megállapodást, melyben a közös tervek szerepelnek.
A magyar diákok október közepén voltak egy hetet Rimaszombatban. A hazai specialitások miatt megkétszereződött a konyha forgalma. Ezen a héten a rimaszombati tanulók mutatják be a hazai ízeket. A két intézmény szakmai tapasztalatokat cserélhet a programoknak köszönhetően.
Az első napon a szlovák és magyar vendégek is megkóstolhatták a rimaszombati specialitásokat. Reményeik szerint a diákoknak is ízlik majd az eheti szlovák menü.