Beszélgetés Felnémetről

Jobb közbiztonság, védőkorlát a pincék elé, Felnémet városrész feliratú tábla az Eger tábla alá – többek között ezt szeretnék a felnémeti nyugdíjasok. A felnémeti Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület kötetlen beszélgetésre hívta a városrész képviselőjét, Rázsi Botond alpolgármestert.

Fórum fúvószenekarral. Nem mindennapi körülmények között, a nyugdíjasok fórumán mutatták be a felnémeti fúvószenekart. A közönség állva tapsolt. A fórumon a Felnémeti Derűs Alkony vezetője, Fekete János számolt be arról, hogy áll az egyesület, milyen eredményeik, gondjaik vannak. 2008-ban alakultak, ma már a fellépő ruhájuk is megvan – mondta az elnök. Épp most pályáztak a cipőkre. A hagyományőrző együttes mellett működik színjátszó körük is. Az egyesület egész évben szervezi a programokat. Öt év alatt 12 kiránduláson vettek részt, minden évben végeznek társadalmi munkát: szemetet szednek, parkot építenek, parlagfüvet irtanak. Rázsi Botond alpolgármester azt mondta: biztos abban, hogy a fúvószenekar az egész felnémeti közösséget szolgálja majd. Szerinte kevés városrészben van ilyen élet, mint itt, Felnémeten.
Sok a településen az átutazó bűnöző, gyakran próbálnak meg az idős emberekhez csalással bejutni – mondta Fekete János. Problémának látják, hogy a 25-ös út mellett van néhány veszélyes hely. Ilyen a pincék környéke, ahová egy védőkorlátot szeretnének. Egy táblát kívánnának elhelyezni a könyvtár falán; így emlékeznének az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire. A fiatalokat is szeretnék bevonni a hagyományőrzésbe, átadni nekik mindent, amit tanultak. Az Eger tábla alá pedig szeretnének kiegészítő táblát tetetni Felnémet városrész felirattal.