Virágos elismerés

Duplán díjazták Eger kiemelkedő virágosítási tevékenységét az idei Virágos Magyarországért Környezetszépítő versenyben. A miniszterelnöki különdíjat a városok kategóriájában Eger kapta meg, míg Ferenczy Tamás, a Városgondozás Eger Kft. üzemegység-vezetője, az „Év Főkertésze” címet nyerte el.

Nincs Magyarországon még egy olyan megmérettetés, amely évente kétmillió embert képes mozgósítani a környezet szépítéséért, a természeti és épített örökség megóvásáért, a felnövekvő generációk környezettudatos neveléséért. A Virágos Magyarországért versenyt 1994-ben hirdették meg először, míg az első évben hatvankilenc, idén már 298 település jelentkezett. A verseny idei győztesei, Hévíz és Csopak lett, ők képviselik hazánkat a 2013-as Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén. Eger húsz éve vesz részt a megmérettetésen, ez alatt az idő alatt számos elismerésben részesült. 1992-ben az elsők között kapott Európa-díjat, 2006-ban a városok között elnyerte a vetélkedő fődíját, míg 2007-ben arany fokozatot szerzett. Idén a miniszterelnök különdíját érdemelte ki, melyet Habis László polgármester vehetett át dr. Lévai Anikótól, a kormányfő feleségétől a Hévízen tartott gálaünnepségen. A verseny szakmai díját, „Az Év Főkertésze” címet Ferenczy Tamás, a Városgondozás Eger Kft. üzemegység-vezetője kapta, a bíráló bizottság egyhangú döntése alapján. A kitüntetett azt mondja: nagy megtiszteltetés számára ez a díj, amely több évtizedes munka gyümölcse.
Ferenczy Tamás hozzátette: örömteli az is, hogy a díj kapcsán városunk ad otthont a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség konferenciájának december 11-én.