Kamaraopera Fesztivál

Sikeresen zárult a hétvégi Kamaraopera Fesztivál. A több helyszínen zajló programok között gyerekopera, gasztronómiai élvezetekkel egybekötött zenei est, operaparódia, flashmob és koncert várta az érdeklődőket. A különleges eseményt a jövőben nyári fesztiválként szeretnék megrendezni.

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kínált programot a hétvégi Kamaraopera Fesztivál Egerben. A kamaraopera a leginkább alkalmas arra, hogy változatos előadásokkal közelebb hozza a közönséghez a rétegműfajnak számító operát-mondta Szabó Sipos Máté karnagy, a fesztivál ötletadója.
A háromnapos program nyitó rendezvényén opera töltötte meg a Kepes Intézetet, ahol A csendtől az operáig címmel a száz éve született John Cage operaszerzőre, Tom Johnson zeneszerzőre és Rossinira emlékeztek. A Harlekin Bábszínházban Ránki György Muzsikus Péter Hangszer-országban című gyerekoperáját élvezhették a gyerek, az egri bevásárlóközpontban flashmobra és a Mezítlábas Zenészek előadására várták a közönséget. A vasárnap esti zárókoncertnek a Gárdonyi Géza Színház adott otthont: itt Puccini Lidércek című műve csendült fel, de a a színház közönsége is élvezhette a Mezítlábasok operaegyvelegét.