Környezettani ankét

A környezettani tanárképzés és a Környezettudományi Tanszék 20 éves fennállása alkalmából Egerben rendezik meg a XI. Felsőoktatási Környezettani Képzési Ankétot. A kétnapos munkaértekezleten mintegy 35 szakember tárgyalja meg a környezeti képzés helyzetét és kilátásait a közoktatásban.

Először 2002 őszén Egerben, azóta évente más-más környezettani képzést folytató felsőoktatási intézményben rendezik meg a konzultációs sorozatot. A képzésért felelős szakemberek a környezeti szakképzés, azon belül a környezeti tanárképzés helyzetét tekintik át és fogalmazzák meg a legfontosabb teendőket. Idén a munkaértekezletnek ismét Eger ad otthont, ahová tíz intézményből többek között Sopronból, Veszprémből, Budapestről, Debrecenből és Nyíregyházáról érkeztek résztvevők. Az ankéton kiemelt hangsúlyt kap a felsőoktatási intézmények természettudományi pályaválasztást segítő létesítményei és működésük tapasztalatai. Bemutatkozik többek között a Szegedi Tudományegyetem Pedagógusképző Karán létesült Interaktív Természeti Tudástár, az ELTE Természettudományi Karán működő nemzetközi rangú múzeum, valamint az egri Varázstorony is.
A programot kiállítás, természettudományos bemutató, borkóstolás színesíti. A rendezvény végén a szakemberek ajánlást fogalmaznak meg a döntéshozók számára, amelyet az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak és a Környezetvédelmi és Vízügyi tárcának juttatnak el.