Radiológusok kongresszusa Egerben

Egerben tartanak kongresszust és továbbképző kurzust a magyar radiológusok. A rendezvényen elhangzott előadások a neuroradiológia különböző területeihez kapcsolódnak. A résztvevők fontosnak tartják, hogy felhívják az emberek figyelmét az életmódjavítás, a megelőzés és a szűrések fontosságára, és a radiológusok munkájára.

A Magyar Neuroradiológiai Társaság XX. Kongresszusa és Továbbképző Kurzusa zajlik Egerben november 8-a és 10-e között. A kongresszuson több témában hallhatnak előadásokat a résztvevők. szó lesz pl. a fehérállományi betegségekről, a gyermekkorban előforduló stroke-ról, tumorról, a porckorong betegségekről, vagy a modern képalkotási módszerekről, mint pl. az MR készülék képalkotási eljárása. A megyében egyedül a Markhot Ferenc Kórházban található MR készülék, és a tervek szerint januártól újabb fejlesztések várhatók.
A rendezvényen megemlékeztek a radiológia nemzetközi napjáról is, melynek fő célkitűzése többek között a közvélemény tájékoztatása a radiológiai tevékenységről, a szűrések jelentőségéről. Mint dr. Baranyai Tibor, a Magyar Radiológusok Társaságának elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, nagyon fontos felhívni a lakosság figyelmét a megelőzésre, a a szűrésre, a megfelelő életmód követésére, ugyanis a halálozásban második helyet foglalnak el a daganatos betegségek. Meg kell ismertetni a lakosokkal azt is, mi a feladata és szerepe egy betegség felismerésében a radiológusnak.
A több mint kétszáz résztvevőt a tudományos programok mellett koncert, kvízjáték és gálavacsora várja.