Halpusztulás

Az egri érsekkerti kis tóba több évvel ezelőtt telepítettek díszhalakat. A hét elején bejelentés érkezett a Városgondozáshoz, hogy haltetemek borítják a vizet. A cég munkatársai eltávolították az elpusztult halakat. Ezeket a folyami halakat feltehetően nyáron, illetve két héttel korábban ismeretlenek telepítettek a tóba.

A bejelentés tömeges halpusztulást jelzett a kis tóban. A tetemek között kivétel nélkül olyan halakat találtak, amelyek feltehetően a nyár folyamán, illetve két héttel korábban kerültek a tóba. A színes díszhalak, vagyis a kis tó eredeti lakói közül egy sem pusztult el. A folyami halak – keszegek, kárászok – nem bírták a hirtelen lehűlő és oxigénben szegényebb vizet.
Körülbelül három kg. haltetemet távolítottak el a tóból. A díszhalak, vagyis a színes halak most is ott úszkálnak a vízben, viszont még mindig nagyon sok a folyami hal közöttük. Korábban találtak itt már ékszerteknőst, akváriumi halakat is. A megunt kedvencektől feltehetően így szabadultak meg egyesek, azt viszont nem vették figyelembe, hogy ami jó a díszhalaknak, ahhoz a folyamiak nem tudnak alkalmazkodni.