Férfi OB I.: ZF-Eger – Vasas 7-7

A férfi vízilabda OB I elmúlt szezonbeli két döntősének idei első bajnokiján most is megosztoztak a pontokon a csapatok. Az 5. fordulóban lejátszott ZF-Eger – Vasas összecsapáson egy másodperccel a vége előtt még az Eger vezetett egy góllal, mégis 7-7 lett a vége.

A férfi vízilabda OB I. 5. fordulójának második részét – négy mérkőzést – kedden játszottak a csapatok. A négy meccs között volt a forduló rangadója, a ZF-Eger – Vasas összecsapás. A tétnek megfelelően kevés gól, nagy harc jellemezte a két addig veretlen együttes egri párharcát. Az első nyolc perc elteltével 2-2 volt az állás, a második játékrészben pedig csak Steinmetz Ádám talált be. A nagyszünet után kétszer is kétgólos angyalföldi vezetést követően kapaszkodtak vissza az egriek, akik közül Biros még büntetőt is hibázott. Alig öt perccel a vége előtt Gór Nagy lövésével vezetést szerzett a ZF – 7-6 az Egernek – amit egészen a lefújás pillanatáig meg is tudtak őrizni. Négy másodperccel a vége előtt az egri Varga II. Zsoltot cserével végleg kiállították. Az előnyben játszó vendégek közül a német Oeler, 1 másodperccel a vége előtt egyenlített, pontot mentve a fővárosi piros-kékeknek. Az angyalföldiek érthetően örültek a pontmentésnek, a másik oldalon viszont kevesebb volt a megkönnyebbült arckifejezés.
Bajnokit legközelebb november 17-én játszik a ZF, akkor a Szenteshez utaznak. Előtte azonban 14-én a görög Vouliagmeni ellen, idegenben lesz fellépése Gerendás György és Tóth Kálmán együttesének.
A másik egri OB I-es csapat, az EKF-EgerFood-Imola november 20-án szintén a Szentessel játszik, de hazai pályán.
Közben az idei Komjádi kupa sorozat is elkezdődik. A játéknapok november 18 és 25. A ZF-Eger fiataljai az Újpesttel, a főiskolások pedig a Debrecennel mérkőznek a legjobb nyolc közé jutásért.