Egri Kamaraopera Fesztivál

Gyermekopera, gasztronómia és kultúra találkozása, flashmob és operakoktél, filmvetítések, koncertek – ezek a programok várják a közönséget a hétvégén megrendezett Kamaraopera Fesztiválon. A különleges fesztivál közelebb kívánja hozni a közönséghez az opera műfaját.

Nemcsak az országban, hanem a világon is egyedülálló a november 9-e és 11-e között Egerben megrendezett Kamaraopera Fesztivál- mondta Szabó Sipos Máté karnagy, a program sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a kamaraopera olyan különleges műfaj, mely alkalmas arra, hogy a legváltozatosabban képviselje az operát, és különleges előadásokkal különböző helyszíneken juttassa el a közönséghez ezt a rétegműfajt. A szervezők bíznak abban, hogy az Egri Kamaraopera Fesztivál kínálatával eléri célját: a közönség széles rétegét meg tudják szólítani.
A programok szólnak gyerekekhez, felnőttekhez egyaránt: pénteken a Kepes Intézetben a gasztronómia és a zene találkozik, szombaton a Harlekin Bábszínházban gyermekopera várja a fiatalokat, a bevásárlóközpontban flashmobot tartanak és operakoktél csendül fel, és ez utóbbit vasárnap a Gárdonyi Géza Színházban is láthatják a nézők egy különleges Puccini-darab mellett. A tervek szerint a későbbiekben nyáron rendezik meg a rendezvényt. A program költségeinek fedezésére négymillió forintot nyertek pályázaton a szervezők, a város egymillió forinttal támogatta a fesztivált.