Innováció és biztonság

Napjainkban az egészséges életmód térhódításával, egyre nagyobb az igény az egészségvédő hatású élelmiszerekre. Ezen piaci űr betöltésére hivatott az Eszterházy Károly Főiskolán létrejött Egerfood Regionális Tudásközpont. A szervezet munkatársai sikeres pályázataikról tájékoztatták a sajtó képviselőit.

A tudásközpont munkája során arra törekszik, hogy a sokrétű kutatói infrastruktúrára támaszkodva, piacképes fejlesztések megvalósításával, tényleges gazdasági értéket képviselő termékeket dolgozzanak ki és vezessenek be. Célkitűzéseik megvalósítására 2010-ben több mint 200 millió forint uniós támogatást nyertek el, melynek köszönhetően megalakult az Innovációs és Technológiatranszfer Iroda. A szervezet célirányosan foglalkozik az ipari kapcsolatok építésével,a fejlesztések hasznosításával, valamint az együttműködések bővítésével. Tevékenységük során az élelmiszeriparban tevékenykedő vállalkozásokkal közösen innovatív termékeket és technológiákat fejlesztettek ki, melyekkel sikerrel mutatkoztak be nemzetközi vásárokon, szakkiállításokon. A tudásközpont az egészséges életmód térhódításával újabb kihívások előtt áll. Októberben indult sikeres uniós pályázatuk a magas hozzáadott értékű élelmiszerek egyedi biztonsági-eredetvédelmi rendszerének kialakítását teszi lehetővé. Az antioxidánsok és a nyomelemek tényleges élettani hatásait vizsgálják majd. Az Egerfood termékcsalád újabb egészségvédő hatású, ún. funkcionális élelmiszerekkel bővül.
A tudásközpont szeretné segíteni a fogyasztókat a tudatos és jó döntésék meghozatalában, ennek érdekében az élelmiszer-ágazatot érintő társadalmi tájékoztató kampányt indítanak.