Márai látogatóközpont

A munkaterület átadásával megkezdődött a Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont építése a Szépasszonyvölgyben. A beruházás közel 380 millió forintba kerül, ebből több mint 322 millió forint uniós támogatás.

Tovább növekedhet a Szépasszonyvölgy vonzereje, sikerrel pályázott ugyanis a város egy integrált turisztikai látogatóközpont kialakítására. A komplexum nemcsak a borkedvelőket, hanem a családokat és az iskolai csoportokat is várja majd.
A beruházás keretében felújítják, befedik és alkalmassá teszik 800 néző befogadására a színpadot, amely különféle fesztiváloknak ad majd otthont. A vendégelőadó művészek munkáját a jelenlegi vizes blokkok és öltözők átépítésével teszik komfortosabbá. A színpad kiszolgáló épületeiben a szőlőművelés történetét és folyamatát feldolgozó interaktív kiállítást és Márai emlékszobát rendeznek be. Ez utóbbiban az író életével és műveivel (pl. bor témájú írásaival) ismerkedhetnek meg a látogatók, színészek közreműködésével, dokumentum- és játékfilmek megtekintésével, ismeretterjesztő előadások formájában.
A komplexumhoz ügyességi kalandpark is tartozik majd, amely kétféle szolgáltatást kínál. A szőlőskert a szőlőművelésről tájékoztat játékosan, míg a játszópark eszközei a völgy domborzati adottságait fogják kihasználni. Az ökoturisztikai útvonal a völgy legfontosabb nevezetességeit mutatja be.
A munkálatok várhatóan jövő év áprilisában fejeződnek be.