MSZP: veszélyben a betegellátás

Veszélyben van Heves város járóbeteg ellátása – jelentette ki Sós Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő. A politikus felháborítónak nevezte, hogy két éve nem indulhatott meg a térségben az ellátás fejlesztése, pedig erre nyertes pályázata is van a városnak. Sós Tamás a közelmúltban az emberi erőforrások miniszteréhez fordult, de ahogy fogalmazott: elégtelen és pökhendi választ kapott.

Ebben a levélben fordult a minisztériumhoz Sós Tamás szocialista országgyűlési képviselő. Azt kéri, hogy vizsgálják felül a hevesi önkormányzat által két éve elnyert pályázatot. A város hatszáz millió forintot nyert egy kistérségi járóbeteg szakellátó központ kialakítására. A forrás lehívásához szükséges önrészt azonban nem tudják előteremteni, mert adósságrendezési eljárás alatt állnak. A politikus szerint sürgős segítségre van szüksége a hevesi térségnek. Balogh Zoltán emberi erőforrás miniszter válaszlevélben a szocialisták korábbi intézkedéseit bírálja. Azt írja: az MSZP-s megyei vezetés felelős az átgondolatlan kórház privatizációkért. Sós Tamás szerint a levél nem ad választ a kérdésére emellett sértőnek is nevezte.
Kontra Gyula a megyei önkormányzat Ügyrendi és Kisebbségi Bizottságának tagja kijelentette, hogy a minisztériumi levél semmibe veszi a népképviseletet. A jövőben aláírásgyűjtést indítanak Heves térségében.