Játsszunk színházat!

Játsszunk színházat! címmel gyerekek számára indít drámapedagógiai foglalkozásokat a Gárdonyi Géza Színház. Több mint ötszáz gyerek vesz részt a programban óvodás kortól középiskolás korig.

A Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában elnevezésű pályázaton több mint 26 millió forintot nyert a Gárdonyi Géza Színház. Az összegből elindítják a Játsszunk színházat! programot, mely során jövő októberig drámapedagógiai foglakozásokat szerveznek gyerekek számára óvodás kortól középiskolás korig. A cél az, hogy a gyermekek közelebb kerüljenek a színházhoz, és az évek óta csökkenő ifjúsági bérletesek számát növeljék.
A program négy pontra épül: a legkisebbek Baráth Zoltán vezetésével az Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona, valamint a Csongor és Tünde történetét kapcsolják össze Szőke Andrea író segítségével.
Az általános iskolásokat hatodikos kortól a Gárdonyi-évhez kötődve az Egri csillagok várja, a foglalkozásokon Vicuskák és Gergők dolgozzák majd fel a regény történetét drámapedagógusok és színészek segítségével. A középiskolások Madách művét, Az ember tragédiáját elemzik Fehér István színművész vezetésével, és a program végén egy közös bemutatón a megismert színeket elő is adják majd a színházban. Herkules Helga drámapedagógus szerint a programnak több hozadéka is van.
A tánctagozat is szerepet kap: Topolánszky Tamás vezetésével a Lenkey János Általános Iskola tanulói számára ritmusérzéket, mozgáskoordinációt fejlesztő foglalkozásokat tartanak, júniusban és augusztusban táborokat is szerveznek majd a gyerekeknek.