Fedett versenymedence

Sátorral fedték be az egri termálfürdő versenymedencéjét, így azt már télen is használhatják az úszók és a sportegyesületek. A medence „téliesítésére” harminc millió forintot költöttek, melynek 70%-át pályázati úton, a társasági adóból finanszírozták.

Ezt a tíz méter magas sátrat húzták fel az egri strand hátsó versenymedencéje fölé. A medencét 15 évvel ezelőtt adták át. A város azóta szerette volna elérni, hogy télen is használható legyen. Mostantól nemcsak a sportolókat és sportegyesületeket szolgálja ki a fedett medence, hanem a város lakosságát is. A medence téliesítése majd harminc millió forintba került. Ennek a 70%-át a társasági adóból finanszírozták. A sportszervezetek ugyanis ettől az évtől pályázhattak a TAO-s pénzekre. Azért, hogy le tudják hívni a szükséges forrást az Egri Vízilabda Klub és a főiskola közösen pályázott. A fennmaradó harminc százalékot az önkormányzat, az Eger Termál Kft. és több cég adta össze.
Habis László polgármester úgy fogalmazott: Eger az elmúlt 20 évben nagyon sokat tett a magyar vízilabdasportért, a fedett medence egy újabb lépés a város sportéletének fellendítéséért. Lugosi Dénes az Eger Termál kft. igazgatója azt mondta: a város minden lakóját kiszolgálja majd az új létesítmény. Hozzátette, hogy tárgyalások folynak az iskolákkal azért, hogy a mindennapos testnevelésbe is beilleszthető legyen a fedett medence. A sátor egyébként ősztől tavaszig áll majd a versenymedence fölött. Ha az időjárás is engedi április 15-én bontják majd le.