A lakossági hozzászólás jogát is biztosítja a Szolidaritás közgyűlés után

A Szolidaritás biztosítja az egrieknek a lakossági hozzászólás lehetőségét – ezt mondja Gócza Attila szervező. Minden közgyűlés után kitelepülnek a Dobó térre, itt várják azokat az egrieket, akiknek sérelmük, véleményük van. Arról is beszéltek: az október 23-án elindított Együtt 2014 választási mozgalom nagy lépés – a Szolidaritás a kezdetektől fogva a demokratikus ellenzék összefogását szorgalmazta.

A közgyűlés után a Dobó téren szólhatnak hozzá az egriek a fontos témákhoz, itt mondhatják el a véleményüket, nem a közgyűlésen – mondja Gócza Attila, a Szolidaritás megyei szervezője.
Augusztusban találták ki, hogy kitelepülnek, és mindenkinek biztosítják – az akkor eltörölt – lakossági hozzászólás jogát. A hozzászólásokat, véleményeket, összegyűjtik, év végén vagy következő év elején átadják a közgyűlésnek.
Gócza Attila azt mondta: nem mehetnek el szó nélkül amellett sem, ami október 23-án történt: megalakult az Együtt 2014 választási mozgalom.
A Szolidaritás megyei koordinátora vérlázító hazugságnak nevezte azokat a számokat, amelyeket a belügyminisztérium közölt október 23-a után arról, melyik tüntetésen mennyien voltak. Szerinte ennek több üzenete is van. Az egyik, hogy a kormányt nem érdekli az ellenzék véleménye, a másik, hogy félnek az ellenzéki erőktől. Minél nagyobb a hazugság – emelte ki Gócza – annál nagyobb a félelem.