Kaméleon – sors

Kaméleon-sors címmel jelent meg Heiling Beáta egri kötődésű szerző, újságíró első regénye, amelyben egy nő útkeresését ismerhetjük meg. A könyv olvasása közben bepillanthatunk többek között a légikisasszonyok, az afrikai missziók világába, miközben azt is megtudhatjuk, hogy a főszereplő hogyan talál vissza Istenhez és önmagához.

Heiling Beáta eleinte novellákat írt, önálló kötettel csak most jelentkezett. Mint mondta, a munka mellett kevesebb ideje volt írni, de egy mesterkurzuson elhatározta, megvalósítja korábbi álmát: számos cikk, tudósítás és publicisztika után regénnyel jelentkezik. A Kaméleon-sors egyrészt vallomás a női személyiség fejlődéséről, másrészt egy hívő ember vallomása kapcsolatairól, problémáiról, fájdalmairól, a világról.
A főszereplő alakja az íróból és további három nő karakteréből formálódott, az író a helyszínek, az események hiteles megformálásához többnyire saját tapasztalataiból, élethelyzeteiből merített. A jelenleg újságíróként dolgozó íróval egri könyvbemutatóján Bérczessy András újságíró, egykori főiskolai szaktársa beszélgetett a Bródy Sándor Megyei és Városi könyvtárban.