Ötvenéves az Egri Szimfonikus Zenekar

121022_szimfonik

Az idén hatvanéves Filharmónia és az ötvenéves Egri Szimfonikus Zenekar jubileumi koncertsorozattal várja a komolyzene iránt érdeklődőket. Az évad folyamán különleges programokkal készülnek, és a hat koncertből álló szezonbérlet helyett hét alkalomra szóló bérletet kínálnak az egri zenebarátoknak.

A város komolyzenei életének egyik meghatározó együttese, az Egri Szimfonikus Zenekar idén ötvenéves, és ezt a jubileumot a hatvan éve alakult Filharmóniával közösen ünnepli egy jubileumi koncertsorozat keretében. A Bazilikában megrendezett nyitó előadásra különleges programmal készülnek az ünnepeltek.
Az évad során különböző helyszíneken, igaz zenei csemegéket hallhatnak az érdeklődők: megszólal többek között Paganini hegedűversenye fuvolán, fellép a szintén ötvenéves Liszt Ferenc Kamarazenekar Bach, Mozart, Rossini, és Bartók -művekkel, a jubileumi áprilisi hangversenyen pedig Wagnerre emlékeznek a szimfonikusok. A Gárdonyi Géza Színházban egy szintén jubileumát ünneplő zenekarral, az idén 25 éves Musica Aulica Régizene Együttessel ad koncertet az Egri Szimfonikus Zenekar.