Ünnepi menetrend

A munkanapok áthelyezése miatt módosul a MÁV és a Volán menetrendje is. A változásokról érdemes lesz előre tájékozódni.

Október 22-én, hétfőn munkanap helyett pihenőnap lesz. A megváltozott munkarend érinti a vonatok közlekedési rendjét is, így a vonatok vasárnap és hétfőn ünnepnapi, október 23-án, kedden a vasárnapi menetrend szerint szállítják az utasokat. Október 20-án, szombaton és 24-én, szerdán a megszokott menetrend szerint közlekednek a MÁV járatai. A kényelmesebb utazás érdekében a szerelvényeket plusz kocsikkal megerősítve közlekedteti a vasúttársaság.
A Volánbusz közlése szerint október 20-án, szombaton a szabadnapi, vasárnap és hétfőn a munkaszüneti napokon érvényes menetrend lesz érvényben. Október 23-án, kedden a helyközi járatok a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napi, 24-én szerdán pedig a hét első munkanapja és tanítási napja szerinti menetrend szerint közlekednek.
A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV és a Volánbusz is azt javasolja az utasoknak, hogy a jegyeket elővételben váltsák meg, erre már a közlekedési társaságok honlapjain keresztül is lehetőség van.