Béremelés, földtörvény, államosítás

A beígért pedagógus béremelésről, a készülő földtörvényről és az oktatásban tervezett államosításról beszélt Egerben Korózs Lajos és Kunhalmi Ágnes, az MSZP Országos Elnökségének tagja. Kunhalmi Ágnes szerint a kormány rossz gazdaságpolitikája vezette az országot egy olyan zsákutcába, amelyből már nincs kiút. Korózs Lajos kijelentette, hogy a szocialisták nem fogják elfogadni a készülő földtörvényt, szerinte ez ugyanis ellehetetleníti a kis- és középvállalkozásokat.

Kiderült, hogy nem az IMF kérésére halasztotta el a kormány a pedagógusok bérének emelését, önként mondtak le erről – emelte ki Kunhalmi Ágnes az MSZP országos elnökségének tagja. A politikus még súlyosabbnak nevezte, hogy a béremelésre a fedezet sem volt meg. Kunhalmi Ágnes kijelentette, hogy az MSZP arra kéri Hoffmann Rózsa államtitkárt, hogy állítsa le az iskolák államosítását.
Korózs Lajos a készülő földtörvényt bírálta. Azt mondta: a szocialisták nem fogják megszavazni a tervezetet, mert az ellehetetleníti a vállalkozásokat. A politikusok szerint a szegénység mérhetetlenül növekszik Heves megyében. Úgy vélik a legnehezebb helyzetbe a gyermekes családok kerültek.