Új gépek és megújult csarnok

Nyolcszázmillió forintos beruházást adtak át a Sanatmetal Kft.-nél. Az orvosi műszereket, implantátumokat gyártó cég jelenleg 233 embert foglalkoztat.

A fejlődés lépcsőfokait szemléltetve Farkas József ügyvezető igazgató elmondta, 1992-ben a csontsebészet éves árbevétele annyi volt, mint most egy hét alatt. Az eltelt húsz évben több mint 4 milliárd forintot költöttek beruházásra, ennek zöme az elmúlt néhány évre esett. Habis László polgármester úgy fogalmazott, csúcsteljesítményről beszélhetünk a céggel kapcsoltban, hiszen a tíz legnagyobb adózó egyike, több mint 200 dolgozót foglalkoztatnak.
Az orvosi műszereket, implantátumokat gyártó cég az elmúlt időszakban két pályázatra több mint 300 millió forintot nyert. Kibővítették és felújították a Faiskola úton levő régi 1200 m2-es csarnokot. Ide az ortopédiai eszközök gyártása került át. További, közel 600 milliós beruházásnak köszönhetően újabb, korszerű gépek is érkeznek még a meglévők mellé. A pályázati forrás mellé jelentős önerőt biztosítottak, így lehetséges, hogy az elmúlt két évben majdnem 1 milliárd forintot fordított a cég különböző fejlesztésekre. Az ünnepségen a versenytársak, a megrendelők és a város cégei, intézményei is képviseltették magukat.