Városi rangadó az OB I-ben

Történelmi mérkőzést játszottak egymással szombaton a Bitskey uszodában a ZF-Eger és az EKF-EgerFood-Imola férfi vízilabda csapatai. A 107 éves honi első osztályú bajnokság történetében először fordult elő, hogy egy vidéki város két különböző csapata bajnoki meccsen egymás ellen mérkőzött. A városi derbit a ZF-Eger nyerte hét góllal.

Olyan már többször is volt, hogy a város különböző vízilabda csapatai egymás ellen mérkőztek, de olyan még nem, hogy mindezt a magyar bajnokság legmagasabb osztályában, az OB I-ben tették volna. A Magyar Vízilabda Szövetség – miután kiderült, hogy az egri főiskolások indulnak a legjobbak között – rögtön az első fordulóban összesorsolta a két egri csapatot, két egri játékvezető, Marosvári Attila és Madarasi Attila közreműködésével. A főiskolások korábban, a Magyar Kupa-selejtezőben már találkoztak a ZF-fel, akkor 12-1-re kaptak ki. Most a kéksapkás EKF kezdte a gólgyártást. Jakab Dániel nyitotta a gólok sorát, sőt, Bundschuh szabálytalansága után büntetőből Molnár találatával már 2-0 volt a főiskolásoknak. 3-3-ig tartotta a lépést az OB I-es újonc, utána meglépett a tavalyi bajnokság második helyezettje, így 15-8-ra, a papírformának megfelelően nyert a ZF-Eger.
Kedden mindkét csapat bajnokit játszik. Az EKF a tavalyi bajnok Vasast fogadja a Bitskeyben 19:30-tól, a ZF-Eger pedig Pécsett játszik 18 órától. Gerendás György együttese szombaton pedig már Bajnokok Ligája-találkozón a német Hannovert együttesével mérkőzik hazai pályán.

Vízilabdás vidéki városi derbik

1922. július 26. Bárány uszoda
Egri TE – MOVE Egri SE 6-1
Az első, Eger – Eger mérkőzés a vidékbajnokság keretében

1930
Debreceni EAC – Debreceni UE
Az első vidéki városi derbi az Országos Bajnokságban (OB II Dunáninneni-csoport) Debrecenben volt

1936. július 16., csütörtök, Bárány uszoda
MOVE Egri SE – Egri TE 7-0
Az első városi rangadó az OB I/B-ben

Az eddigi egri városi rangadók résztvevő csapatai:
– Egri TE
– MOVE Egri SE
– Egri Vízmű SC
– EKF-EgerFood-Imola
– ZF-Eger