Korszerűbb lett az iskolai könyvtár

A XXI. század követélményeinek megfelelő eszközökkel bővült a Szent Lőrinc Szakközépiskola Könyvtára. A beruházásra 5, 5 millió forintot nyert az intézmény pályázat útján. A fejlesztésnek köszönhetően a diákok és a pedagógusok az eddigieknél kényelmesebben és gyorsabban juthatnak hozzá a szükséges információkhoz, bővülnek a fogyatékkal élők könyvtárhasználati lehetőségei is.

A Szent Lőrinc Szakközépiskola könyvtárában nagy példányszámban érhetők el a szükséges szakmai könyvek, kötelező és ajánlott olvasmányok, nyelvkönyvek. Ezek nagyban segítik a diákok munkáját, valamint a különféle szakmai versenyekre való alapos felkészülést. Ötezer kötetes gyűjteményük mellett elektronikus hordozókon is megtalálhatóak a szükséges anyagok, számítógép és internethasználat is a tanulók rendelkezésére áll. A technikai felszereltség most tovább bővült. Az intézmény sikerrel pályázott két tanulói és egy nagyobb teljesítményű számítógép beszerzésére, így a könyvtár gyorsabban kapcsolódhat majd a központi adatbázisokhoz.
Beszereztek egy olyan speciális programot is, amely a látásukban korlátozottaknak segít használni a számítógépeket. A könyvtár a jövőben így jobban kiszolgálja majd a 21. századi olvasók igényeit és várhatóan a könyvtárlátogatók száma is tovább nő.