Kérdések, problémák, vélemények

November elsejétől felállnak a tankerületek, januártól pedig a járások. Ezekről, az önkormányzatokat érintő nagy változásokról tárgyaltak a polgármesterek országgyűlési képviselővel, a kormányhivatal és a megye vezetőivel.

November 1-jén az oktatásért felelős miniszter kinevezi a tankerületi igazgatókat, létrejönnek a tankerületek, január elsejétől pedig működnek majd a járások, a járási hivatalok. Az önkormányzatok, a települések életében ez a pár hónap sok változást hoz. Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere azt mondja: a járásokkal kapcsolatos szervezés már csaknem lezárult, a felsőtárkányi testület most fogadta el bizottsági anyagként a megállapodást. Pozitívumként említette, hogy a kormányhivatal folyamatosan egyeztetett velük. Most, a megbeszélésen a tankerületekről konzultáltak, emellett tájékoztatást kaptak az unió következő költségvetéséről, arról, hogyan lehet a kohéziós alapokat felhasználni.
Dr. Nyitrai Zsolt szerint a Fidesz fontosnak tartja a párbeszédet. Most azért hívták meg az Eger és Füzesabony környéki polgármestereket, hogy meghallgassák a kérdéseiket,