Indul a Sulitéka

Több mint 29 millió forint támogatást nyert a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár a tanórán kívüli és a szabadidős foglalkozások, valamint a tehetséggondozás segítésére. A pályázatnak köszönhetően 2014 áprilisáig 1319 diák kap lehetőséget művészeti és kreatív képességeik kibontakoztatására.

A Bródy Sándor Könyvtár célja, hogy szolgáltatásaik népszerűbbek, könyveik olvasottabbak, könyvtárhasználóik elégedettebbek legyenek. Ennek érdekében pályáznak évről-évre sikerrel. Az októberben induló Sulitéka nevű programjuk a nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységét segíti elő. Terveikhez több mint 29 millió forint támogatást nyertek a Társadalmi Megújulás Operatív Programban. A mintegy 385 alkalomból álló foglalkozásokon 1319 diák vesz részt, az óvodásoktól a középiskolásokig.
A tematikában a könyvtárral és a könyvtárhasználattal való ismerkedés mellett különféle irodalmi, képzőművészeti, helytörténeti foglalkozások szerepelnek. Habis László polgármester szerint örömteli, hogy 15 oktatási intézmény fogott össze az olvasás népszerűsítésére. Hozzátette: Eger egyik legemblematikusabb épülete a könyvtár, amelynek jelentős hatása van a helyi társadalomra. Munkatársaiknak köszönhető az is, hogy a kormány a jövőben hangsúlyosabban épít a meglévő, a vidéki kulturális életben meghatározó fontosságú intézményhálózatra. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a most kezdődő programok emlékezetes élményt nyújtanak majd a résztvevők számára.