Női vízilabda OB I: ZF-Eger – Újpest 23-5

A női vízilabda OB I-ben már elkezdődött a bajnokság. Az egriek a hétvégén kezdésként 29-3-ra győztek a Honvéd ellen. A szerdai fordulóban az újonc Újpest sem okozott sok gondot az elmúlt szezon bajnokcsapatának.

Kelemen Attila és Petrovai Márton együttese idén is a bajnoki dobogó legfelső fokára tör sőt, nem titkolt cél a Magyar Kupa-győzelem is. A Honvéd-verés után egy másik fővárosi alakulat következett a szerdai mérkőzésen, az egy év szünet után a legjobbak közé visszatérő Újpest. Hazai oldalon az első meccsről hiányzó új igazolás, az olimpikon Keszthelyi Rita valamint Vályi Fanni is bevetésre kész volt, illetve a korábban a Heraklész utánpótlás válogatott színeiben az OB I-ben már bemutatkozó Virág Priscilla is sapkát húzhatott ezen a meccsen.
A vendég újpestiek 7-0 után lőtték az első gólt, vagyis a meccs menete erősen hasonlított a Honvéd elleni idénynyitóhoz. A londoni olimpikonok – Antal, Czigány, Keszthelyi, Gangl – de egészében az egri csapat is más vízilabdát játszott, mint a sok fiatallal felálló Újpest. 23-5-re nyert az Eger. Miló Sidló egriként első gólját lőtte az OB I-ben, az utolsó negyedben Ganglt váltó Katona büntetőt fogott és volt több jó védése.
A meccs végén mindenki kezében ott volt a sütemény. A születésnapos Parádi Klaudia hozta az ilyenkor szokásos ellátmányt, bár a végén volt némi félreértés a sütik felhasználását illetően. Egy biztos, október 13-án, amikor a Dunaújvárost látják vendégül az egri lányok, nagyobb ellenállásra kell majd számítani. Ahogy a szurkolók fogalmaztak: az nem lesz habos torta.