Népmese Napja

Alsós diákok versenyeztek a Népmese Napján a Balassiban. Játékos akadályversenyen bújhattak mesehősök bőrébe, tanáraik segítségével. Volt, aki jelmezt is öltött. Ezeket a Gárdonyi Géza Színház kölcsönözte a mesés napon.

Borsódobálás, pénztorony építése és mesekirakó is szerepeltek a feladatok között, összesen nyolc állomást próbálhattak ki a csapatok. Az akadályversenyt Saárossy Kinga alpolgármester indította el, aki a fiatalokhoz szólva kiemelte: a magyar népmesékben mindig győz az igazság; ez nekik is jó példa lehet.
A Népmese Napját tavaly is megünnepelte az iskola, akkor a mesék ismeretén volt a hangsúly, idén könnyedebb, szórakoztató feladatokon vehettek részt a diákok. A cél azonban évről évre megegyezik, olvasásra ösztönözni a fiatalokat.
Az állomásokon a diákönkormányzat tagjai kísérték az alsósokat, ők a rendezvény megszervezésében is a tanárok segítségére voltak. Az utolsó helyszínen egy mese mozaik utolsó darabját is megkapták a csapatok, a nap végén pedig szendvics és gyümölcssaláta volt a jutalmuk.