Új ösztöndíjprogrammal kívánják Egerben tartani a fiatalokat

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara új ösztöndíjprogrammal csatlakozott az önkormányzat Eger Város Ösztöndíjasa programjához. Mindkét támogatás a végzett hallgatók helyben tartását segíti elő, az ösztöndíjak elnyerésének egyik fontos feltétele: a tanulmányok befejezése után a fiataloknak egy évig a városban kell munkát vállalniuk.

2000-ben indította el az egri önkormányzat a rászoruló, tehetséges diákokat támogató ösztöndíjprogramját, melyet tavaly módosítottak: az ösztöndíjat megduplázták. Abban az esetben, ha a középiskolás Egerben tanul tovább, vagy a hallgató itt vállal munkát, a tíz hónapon át folyósított ösztöndíjat mégegyszer, egy összegben is megkapja. Erre az önkormányzat tavaly 2,4 millió forintot különített el, az összeget ebben az évben 9 millió forintra emelték. Jelenleg 31 diák kap támogatást. A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara saját forrásból kiegészíti ezt az ösztöndíjprogramot, erről számolt be Habis László polgármester és dr. Bánhidy Péter, a kamara elnöke. A program feltétele az, hogy a végzett hallgatók egy évig Egerben vállaljanak munkát.
A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara azzal is szeretné segíteni a támogatott fiatalokat, hogy végzettségüknek megfelelő munkahelyet biztosít a munkáltatók segítségével. A fiatalok a feltételek teljesítése után kapják meg a támogatást, legkorábban 2014 nyarán.