(Heted) hét országra szól

Kétéves programot indított el a Szent Imre Katolikus Általános Iskola. Ez alatt az idő alatt hét uniós ország egy-egy iskolája ismerkedik a másik nemzet kultúrájával, hagyományaival. Az élethosszig tartó tanulás mellet ez a Comenius program lényege.

Angolul énekelnek, németül, lengyelül és még négy nyelven köszönnek, játszanak a Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai a projektnyitó délutánon. Minél színesebben, több oldalról szerették volna már első alkalommal megmutatni: milyen is más népek kultúrája. A gyerekek azt mondják: tetszettek a mesék, és örülnek, hogy más szokásokat, hagyományokat ismerhetnek meg. A katolikus iskola 240 diákja közül száznegyvenet érint a most induló program. Hét uniós ország egy-egy iskolája tart majd kapcsolatot egymással, a diákok interneten, angolul ismerkedhetnek.A Szent Imrében elsőtől tanulják a gyerekek az angolt. Ilyen pályázatra is volt már példa, ez a harmadik Comenius program, amit megnyernek. Két éven keresztül nagyon sok feladatuk lesz – mondta a projektnyitó délutánon az iskola igazgatója, Valkó Viktor. A program lényege az egész életen át tartó tanulás – erre felkészíteni a gyerekeket. .
A pályázatot a Tempus Közalapítvány bírálta el. A Comenius programra 15 ezer eurót nyert az iskola. Elsősorban a népszokásokkal, népművészettel, ünnepekkel, ételekkel ismerkednek a gyerekek. Már az első délután is várta őket heted hét ország büféje.