Dr. Rusai Krisztina kapta a Frank Mária emlékplakettet

Dr. Rusai Krisztinának ítélték a Frank Mária emlékplakettet. A doktornő a Frank Mária emlékülésen vette át a díjat. A Gyermekek Gyógyításáért Alapítvány és a kórház tudományos bizottsága minden évben egy olyan fiatalt választ ki, aki sokat tett a gyermekek gyógyításáért – akár a kórházi ágy mellett, akár tudományos munkával.

Az ünnepségen dr. Vargyay Éva, a Gyermekek Gyógyításáért Alapítvány kuratóriumának elnöke Frank Máriáról, egykori kollégájukról mesélt. Frank Mária 1943-ban született, 57-től versenyszerűen úszott, két olimpiára is kijutott. Haláláig gyermekorvosként, főorvosként dolgozott az egri kórházban. Húsz éve halt meg. Férje, dr. Renn Oszkár létrehozta a Gyermekek Gyógyításáért Alapítványt, hogy a fiatal gyermekgyógyászok erkölcsi és anyagi elismeréshez juthassanak, és azért is, hogy méltóképpen emlékezzen feleségére, Frank Máriára. 17 éve adnak át Frank Mária Emlékplakettet és díjat. Minden évben olyan orvos kapja, aki kiemelkedő tudományos vagy gyógyító munkát végez.
Idén dr. Rusai Krisztinának ítélte a kuratórium és a kórház igazgatósága, tudományos bizottsága az emlékplakettet és a díjat.