Szemétgyűjtés szelektíven

Hogyan dolgozzák fel a hulladékot? Mi minden készülhet a kidobott szemétből? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak az érdeklődők az első alkalommal megrendezett Hulladékkezelők napja rendezvényen. Egerben a szervezők bemutatókkal, ügyességi versenyekkel várták az érdeklődőket.

Kövesd a hulladék útját, és nézd meg, miért fontos a szelektív gyűjtés! -ezzel a jelmondattal hirdette meg az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség a Hulladékkezelők napját. A rendezvény célja az, hogy a látogatók információkat kapjanak a szelektív gyűjtésről, a válogatásról, az újrahasznosításról. A szervezők az ország több mint hatvan pontján hirdettek programokat, a Városgondozás Eger Kft. az északi városrészben várta az érdeklődőket. A nap folyamán főképp gyerekeknek szerveztek versenyeket, foglalkozásokat, hiszen a cél az, hogy a szelektív hulladékgyűjtést, a környezet megóvását már gyerekkorban tudatosítsák. A gyerekek többek között megismerkedhettek a szemétből készített játékokkal, virágot festhettek és ültethettek, és műanyag palackokból készíthettek manókat.
Jakab Zoltán, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, Egerben minden háztartás bekapcsolódhat a szelektív hulladékgyűjtésbe, de tizenhét köztéri gyűjtősziget is rendelkezésre áll a városban. A tapasztalat az, hogy a lakosság egyre nagyobb mennyiségben gyűjti szelektíven a szemetet.
A nap folyamán négy telephelyre is ellátogathattak az érdeklődők, hogy megismerjék a hulladék feldolgozásának fázisait.