Labdarúgó NB I.: Kaposvár – Egri FC 0-0

Először találkozott egymással a Kaposvár és az Eger a labdarúgó NB I-ben és idén először játszott bajnokin gól nélküli döntetlent Simon Antal és Vojtekovszki Csaba együttese. Szombaton a Kecskemét következik Debrecenben.

A két bajnokverő, vagyis a Rákóczi és az Eger kaposvári összecsapása egyben a két csapat első egymás elleni NB I-es mérkőzése is volt, mivel korábban csak az NB II-ben csaptak össze. A hazaiaknál az egri nevelés Hegedűs Dávid ezúttal a védelemben kapott helyet. Az egrieknél Preklet öt sárga lap miatt ezt a meccset kihagyta, a kapus Brljak maradt a kezdőben.
Az addig egyaránt 8-8 pontot gyűjtő csapatok játékára 2000 néző volt kíváncsi Kaposváron. Az első félidőben több hazai helyzetet jegyezhettünk fel. Többször is Brljaknak kellett hárítani. Ezek közül a 24. percben Balázs lövése még az egri kapust is meglepte. A másik kapu előtt a 30. percben Vujović elől Jánvári az utolsó pillanatban tisztázott. A 44. percben megfogyatkozott a hazai csapat. Stanislawot Vručina kaszálta el. Fábiánnál ez egyből piros lapot ért.
Fordulás után is inkább a hazaiak akarata érvényesült. A 60. percben Bojan Pavlović öt méterről leadott lövését védte bravúrral Brljak, de öt perccel később Šafarić 35 méteres távoli bombájánál is repülnie kellett az egri kapusnak. Ahogy közeledett a mérkőzés vége, a kitámadó Kaposvár is egyre többet hibázott, így az egri helyzetek is több veszélyt okoztak. Vujović perdítése, Kovács fejese, vagy Németh lövése is azt jelezte, hogy a nem mondott le a győzelemről az Eger. Végül meg kellett elégedniük a csapatoknak az egy ponttal.
Az egriek jelenleg a 12. helyen állnak. Szombaton 16 órától a 9. fordulóban a Honvédot 2-1-re legyőző Kecskemét lesz a következő ellenfél, Debrecenben.

OTP Bank Liga NB I., 9. forduló. 2012. szeptember 29.
Kaposvári Rákóczi FC – Egri FC 0-0
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 2000 néző. V.: Fábián Mihály (ifj. Tóth II. Vencel, Viszokai László)
Rákóczi FC: Hajdúch – Pavlović (Haruna, 73.), Hegedűs, Bank, Jánvári – Bőle (Kovács O., 16.), Šafarić, Pedro, Balázs B. – Oláh, Vručina. Vezetőedző: Prukner László
Eger: Brljak – Balog Zs., Knakal, Kovács G., Piller (Pisanjuk, 46.) – Dobrić, Pavićević, Németh N., Stanislaw – Pavlov (Kabele, 56.), Vujović (Farkas Á., 88.). Vezetőedző: Simon Antal
Sárga lap: Šafarić (33.), ill. Vujović (49.), Dobrić (76.)
Piros lap: Vručina (44.)

Következik:
OTP Bank Liga NB I., 10. forduló. 2012. október 6., szombat, 16:00
Egri FC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano
Debrecen, Oláh Gábor u. Stadion