Olimpiai Iskolák XV. Úszóversenye

A Magyar Olimpiai Akadémia és a Heves Megyei Úszó és Vízilabda Szövetség által rendezett olimpiai iskolák úszóversenyén idén már 12 iskola indult. Heves megyét a két állandó résztvevő, a Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola, valamint meghívottként a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium diákjai képviselték az egri versenyen.

A Magyar Olimpiai Akadémia – a MOA – 1985-ben alakult. Ebben az évben vette fel a mezőkövesdi általános iskola az 1928-as amszterdami olimpián szellemi olimpiai bajnoki címet nyert Mező Ferenc nevét. Innen indult az olimpiai bajnokok és tisztségviselők nevét viselő iskolák története. Ma már 24 ilyen alsó- és középfokú oktatási intézmény van hazánkban, közülük 12 vett részt az egri úszóversenyen.
Heves megyét most is a Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola, valamint meghívottként a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium diákjai képviselték. A 100 méteres versenyszámok mellett vegyes váltókat is indíthattak az iskolák. Az általános iskoláknak kiírt Kemény Ferenc vándorserleget az egri Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola, míg a középiskolásoknak kiírt Csík Ferenc vándorserleget a budapesti Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium nyerte.

Olimpiai Iskolák XV. Úszóversenye
Eger, Bitskey uszoda, 2012. szeptember 27.

Csapatverseny élmezőnye
– Általános Iskolák
1. Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola Eger 119 pont
2. Csík Ferenc Általános Iskola Budapest 104 pont
3. Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Budapest 94 pont

– Középiskolák
1. Csík Ferenc Gimnázium Budapest 146 pont
2. Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium Eger 120 pont
3. Csanádi Árpád KSI Gimnázium Budapest 70 pont