Elkezdődött a városfejlesztés

Felpezsdülhet Eger városa, hivatalosan is megkezdődött ugyanis a belváros 5 milliárd forint értékű rekonstrukciója. A 25 elemből álló fejlesztés több mint hárommilliárd forint támogatást kap az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programja keretében. A fejlesztés eredményeként jelentősen nőhet Eger turisztikai vonzereje, a városlakók a megújult belváros komfortját élvezhetik.

Eger történelmi város gazdag gyökerekkel, fontos, hogy a ránk bízott értékeket megőrizzük, gazdagítsuk. Az egri belvárosi rehabilitáció átfogó célja az, hogy megteremtsék a városi terek összefüggő rendszerét, kialakítsák a műemléki védettségű barokk belvároshoz méltó környezetet-hangsúlyozta Habis László polgármester a projektindító ünnepségen.
A fejlesztéshez a város 3,1 milliárd forintos támogatásban részesül a regionális operatív programból. A belvárosi rekonstrukció a Katona téri parkolóház megépítésével és a Bartakovics Béla Közösségi Ház homlokzatának felújításával vette kezdetét. A közel öt milliárd forintos beruházás több projektelemből áll.
A nagyszabású beruházás időnként megnehezíti a belvárosban élők és az itt dolgozók mindennapjait, ezért a város vezetése az egriek türelmét, megértését, és együttműködését kéri. A munkálatok várhatóan 2014 tavaszán fejeződnek be.