Büntetőper

Az egri törvényszék bűnösnek találta a kerecsendi mezőőrt. A vád szerint egy szintén kerecsendi fiatalkorút bántalmazott. A mezőőrt pénzbüntetésre kötelezte az Egri Törvényszék. Az ítélet nem jogerős, a vádlott fellebbez.

Az ügy harmadik tárgyalási napján állt az Egri Törvényszék elé M. Attila, aki a vádirat szerint 2011 májusában ököllel arcul ütött egy fiatalkorút. A vádlott épp mezőőri feladatát látta el Kerecsenden, amikor jelezték neki, hogy a település külterületén található Öreghegyen illetéktelenek tartózkodnak. A férfi egy 8-10 fős kerékpáros társasággal találkozott. Terménylopást feltételezve egyiküket megállította és ököllel megütötte.
A legutóbbi, júniusi tárgyaláson a tanúk egyike nem jelent meg, ezért azt elnapolták. Ma újabb tanúk meghallgatása után az ügyész rávilágított, hogy némi eltérés mutatkozik a tanúk vallomásában. Az azonban egyértelműen kiderül, hogy a mezőőr egy alkalommal ököllel arcul ütötte a sértettet. Az orvosi látlelet és az orvosszakértői vélemény is ezt támasztják alá.
M. Attila az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét. Az Egri Törvényszék 325 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A mezőőr fellebbezett, az ítélet nem jogerős.