Turizmus világnapja Egerben

Rendhagyó idegenvezetés, ingyenes múzeumlátogatás, kisvonatos városnézés, Eger totó, szőlő-, must- és borkóstolás-egyebek mellett ezek a programok várják a városba látogatókat szeptember 27-én, a turizmus világnapján. Eger különleges attrakcióval, Magyarország leghosszabb szőlőfüzérének elkészítésével teszi emlékezetessé a világnapot.

Idén szeptember 27-én második alkalommal ünneplik hazánkban a Turizmus Világnapját a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére. Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet az ágazat jelentőségére, a vendégszeretet fontosságára. Pataki Sándor, a térségi TDM elnöke kiemelte: a turizmus rendkívül fontos munkahelyteremtő és jövedelemtermelő szektor, hiszen csaknem 400 ezer embernek biztosít munkát közvetlenül és a turizmusra jellemző ágazatok jelentős mértékben járulnak hozzá a GDP-hez. A növekedés fenntartásához összefogásra van szükség, erre kiváló példa a Turizmus Világnapja. A szolgáltatók ennek keretében kedvezményekkel, meglepetésekkel kedveskednek a turistáknak.
Egerben gazdag kínálattal várják a helyieket és a városba látogatókat 11 órától este hat óráig. Ingyenes vezetéssel múzeumi séta indul hat kiállítóhelyre : a Zsinagóga Galériába, a Tűzoltó Múzeumba, a Kopcsik Marcipániába, a Történeti Tárházba, a Sportmúzeumba, és a Vitkovics-házba. Egri kuriózumok címmel három nyelven – magyarul, angolul és németül – tartanak rendhagyó idegenvezetést.
Eger különleges attrakcióval, Magyarország leghosszabb szőlőfüzérének elkészítésével teszi emlékezetessé a világnapot. Természetesen lesz szőlő-, must- és borkóstolás is.