Stabil vérkészlet

Öt napra elegendő a vérkészlet Heves megyében, jelenleg stabilan biztosított a vérellátás. Szűkebb hazánk vérállományának nagy részét az egri donorok biztosítják, jellemzően kiszállásos véradásokon. Az őszi ünnepek miatt később várhatóan megcsappanó készletet az újra induló Diákvér program pótolhatja.

Közel ugyanannyian adtak vért idén Heves megyében mint tavaly, több mint tízezren tartották tű alá karjukat. Az egri donorok a készlet 80 százalékával gyarapították a vérellátó állományát. A gyérebb nyári időszak után így ismét stabilizálódott a szervezet vérellátása.
Heves megyében három vérellátó intézmény működik; Egerben, Hatvanban és Gyöngyösön, a legtöbb vért az Egri Területi Vérellátó biztosítja. Az idei adatok szerint a kiszállásos véradások a legeredményesebbek. Tegnap a Városházára települt ki a vöröskereszt helyi szervezete, akkor 25-en segítettek.
Az ünnepek torlódása miatt ősszel még lesz két rövidebb munkahét, így a kieső véradások pótlásával kell számolnia a vöröskeresztnek. A segítő szándékúak az Egri Területi Vérellátóban, az Árva köz 1 szám alatt is adhatnak vért, keddtől péntekig 8 és 15 óra között, szerdán pedig meghosszabbított nyitva tartással várják a donorokat.