Sport és szabadidő az Eger Ünnepén

Az Eger Ünnepe eseménysorozatnak a kultúra mellett kihagyhatatlan eleme a sport és szabadidős programok. Szombaton az Érsekkert volt a központ, de a város minden pontján volt esemény.

A kerékpáros ügyességi versenyek pályáját főleg a gyerekek próbálgatták, de népszerű volt a rendőrség elektromos autója is. A korábban már bemutatott úgynevezett részeg-szemüveggel gyalog sem olyan könnyű teljesíteni a pályát a kerékpárosoknak.
A cserkészek is kivonultak az Érsekkertbe. A jókedv és a játék mellett a sátorban a 212. sz. Bornemissza Gergely Cserkészcsapatról tudhattak meg többet az érdeklődők.
Sokakat vonzott a kis tó partjára az EKMK Forrásban működő modellezők bemutatója. A gépek reptetése csak gyakorlott pilótáknak volt lehetséges.
A Kemény Ferenc Sportcsarnokban a 13. Tóth Péter cselgáncs emlékversenyen több mint 300 fiatal állt szőnyegre a különböző kategóriákban.
Az uszodában is 200 fölött volt az indulók száma a hagyományos Bitskey Aladár Nemzetközi Senior emlékversenyen.
A Ráckapu téren, a megújult Extrémparkban, ami most már Ramp House néven üzemel, az Agria Kerékpáros és Triatlon Klub extrém szakosztálya rendezett inline, roller és bmx-versenyt.
A Critical Mass Egerben nem maradt el. A szervezők minden eddiginél hosszabb útvonalat, 15 km-t jelöltek ki, amit a résztvevők, több mint ezren, becsülettel le is tekertek.
Vasárnapra maradt a hagyományos Barokk futóparádé, ami az Érsekkertből indult. A legrövidebb távon 1.5 kilométeren 830 nevezés volt. Közülük az iskolák különversenyét a legtöbb nevezővel a Neumann nyerte. A félmaratonon, a 21 kilométeren a férfiaknál Kovács Ádám, az Egri Testedző Club futója, míg a nőknél a mezőkövesdi, de most már a TFSE színeiben induló Papp Csilla nyert.
Az Eger Ünnepe sport és szabadidő eseményeiről később egy külön összefoglalóval jelentkezünk.