Végéhez ért az Európai utas vetélkedő

Végéhez ért az Európai utas, Márai Sándorral Európában elnevezésű vetélkedő. A döntőben tíz csapat mérhette össze tudását, a diákoknak játékos, irodalmi feladatokat kellett megoldaniuk. A versennyel a szervezők az európai irodalmat szerették volna népszerűsíteni a gyerekek körében.

Tavasszal indult útjára az Európai utas-Márai Sándorral Európában elnevezésű pályázat. A versenyt a Bródy Sándor Megyei Könyvár a Heves Megyei Önkormányzat Európai Információs Ponttal közösen hirdette meg, a megyében élő, felső tagozatos diákok számára. A vetélkedő célja, népszerűsíteni az európai irodalmat a fiatalok körében.
A vetélkedő három fordulóból állt, az első a Magyar Tények Rejtvénykönyve volt, a fiatalok rejtvényeket és online, kvíz feladatokat oldottak meg. A másodikban a diákoknak egy Európáról szóló illusztrációs pályázatot kellett elkészíteniük. A két forduló összesítése után a döntőbe tíz csapat jutott tovább, ahol a gyerekek egy játékos, irodalmi vetélkedőn vehettek részt.
Az első helyen, az egri Gyakorló Iskola, Béta csapata végzett. Rajtuk kívül még a további három legeredményesebb csoport utazhat október közepén Székelyföldre, ahol Sepsiszentgyörgy látnivalóival, kultúrájával, illetve hagyományaival ismerkedhetnek meg a fiatalok.