Albérlet nézőben

Kevés albérleti lehetőség van a főiskolások számára ebben az időszakban. Általános problémát jelent azoknál a fiataloknál akik nem fértek be a kollégiumba, hogy hosszú távú szállást találjanak maguknak az iskola idejére.

Teljesen felszerelt, bútorozott és bútorozatlan lakásokat is kivehetnek a főiskolások. Azoknak a fiataloknak akik már nem fértek be a kollégiumba, időben kell keresniük megfelelő albérletet az iskola idejére. Problémát jelent, hogy a kollégiumi jelentkezés eredménye augusztus végén, szeptember elején derül ki. Addig a főiskolások nem keresnek maguknak lakást, így lemaradnak az alacsony árú, igényes albérletekről.
Az ingatlanárak eltérőek, és nehéz olyan lakást találni, ami minden követelménynek megfelel. A tapasztaltabb főiskolások már könnyebben boldogulnak az albérlet keresésében.
Az Eszterházy Károly Főiskolán hat évvel ezelőtt még volt lakhatási támogatás azoknak akik nem jutottak be a kollégiumokba. Most már ezt a támogatási formát, a rendszeres szociális ösztöndíj foglalja magába. A szakemberek azt javasolják a főiskolásoknak, hogy a kollégiumi jelentkezés eredményétől függetlenül, már látogassanak meg albérleteket.