Indul az évad a Babszem Jankóban

Évadnyitó társulati ülést tartott az idén tizenöt éves Babszem Jankó Gyermekszínház. Az új évadban magyar népmesével, zenés mesejátékkal és interaktív előadással várják a gyerekeket.

Tizenöt éves lett a Babszem Jankó Gyermekszínház, a jubileumot változatos előadásokkal szeretné megünnepelni a társulat. Klasszikus gyermekszínházi előadás és interaktív tantermi színház egyaránt várja az új évadban a mese rajongóit, de látható babszemjankós darab a Gárdonyi Géza Színházban is Égi mese címmel. Az évadot az Erre csörög a dió című zenés játékkal nyitják, a továbbiakban Az igazság lekvárja és az Egyszeregy királyfi című magyar népmesék várják majd a gyerekeket. A 3-4. osztályosok számára A kocka el van vetve! című, tanteremben játszott interaktív előadással készül a társulat. A könnyen utaztatható korábbi darabok, például a Vidám mesék vagy a Pöttöm Panna továbbra is műsoron marad . A jubileumra egyéb programokkal is készül a szülinapos Babszem Jankó.
Mint Baráth Zoltán elmondta, továbbra is kiemelt feladatuknak tartják a hátrányos helyzetű gyerekekkel való törődést, az Agria Nyári Játékokon való részvételt, és más színházakkal, pl. a Gárdonyi Géza Színházzal, vagy Pinceszínházzal való együttműködést. A Babszem Jankó idei költségvetése kevesebb lesz, hiszen az új színházi törvények szerint a társulat nem kap normatív támogatást, de a társulat törekszik arra, hogy az amúgy is önerőből működő színház továbbra is életképes maradjon.