Próbál a Harlekin

Shakespeare klasszikusával, a Rómeó és Júliával, valamint egy vásári komédiával, a Harlekin kalandjaival várja a gyerekeket a Harlekin Bábszínház. A Rómeó és Júliát drámapedagógiai foglalkozások keretében egri és Eger környéki középiskolákban is fogják játszani.

A változásokra helyezi a hangsúlyt ebben az évadban a Harlekin Bábszínház, és ez igaz a társulat átszervezésére, az új programokra egyaránt. Az októberi bemutatókat, így a a Harlekin kalandjait is az újítás jellemzi.
A bábszínház ezzel a darabbal névadója előtt tiszteleg. A vásári komédia leleményes és vidám Harlekinjének történetét a rendező, Bal József írta, a szereplők a társulat új tagja: Bakó Kitty, Kosznovszky Márton, Scheer Gábor.
Újdonság az évadban a Shakespeare-mesék feldolgozása is, melyek közül először a Rómeó és Júlia kerül színpadra. A Harlekin tantermi színház keretében a középiskolásokhoz viszi el az darabot, a fiatalabbakat bábelőadással várják a színházban. A Rómeó és Júlia bábelőadása kötődik a klasszikus történethez, csak a súlypontok változnak.
A Harlekin kalandjainak bemutatója szeptember 30-án, a Csak Rómeó és Júlia című darabé október 6-án lesz, a tantermi színház első foglalkozása szeptember 18-án, a Szilágyiban lesz.