Mozdulj a jó irányba!

„Mozdulj a jó irányba!” felhívással vasárnap elkezdődnek az Európai Mobilitási Hét programjai. A fenntartható közlekedést és az egészségesebb életmódra nevelést hirdető akcióhoz Eger idén is csatlakozik. Több helyszínen, környezettudatos témákban tájékozódhatnak az érdeklődők, a szervezők kiemelt szerepet szánnak a kerékpáros közlekedésnek.

Idén a fenntartható közlekedés feltételeinek megteremtésére ösztönzi a Mobilitási Hét az önkormányzatokat, de mindenkinek érdemes a legtöbb programot bringával látogatni, a két keréken érkezőknek ajándék jár. A környezettudatos közlekedés mellett az egészségmegőrzésnek is fontos szerep jut, a koleszterin-, és vércukorszint méréseken kívül idén egy újdonsággal is készültek a szervezők.
Eger utcáin idén is végiggurul a kritikus tömeg és megszervezik az Autómentes Napot is. Szeptember 22-én az Érsekkert lesz a bringások központja, ahol egy ideiglenesen szervizben át is nézethetik drótszamarukat.
Eger kerékpárosbarát város – mondta el Sós István alpolgármester. Hozzátette: a belvárost átszelő bicikliút megvalósítása elkezdődött, tavaszra el is készülhet az első szakasz.