Egerben járt az ÁSZ elnöke

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke volt a vendége a Magyar Pénzügyi- Gazdasági Ellenőrök Közhasznú Egyesület megyei szervezetének. Az előadó a magyar közpénzügyi rendszer megújulásáról, az Állami Számvevőszékről szóló új törvényről, valamint a helyi önkormányzatok gazdálkodási rendszerének ellenőrzéséről beszélt.

Idén újjáalakult Heves megyében a pénzügyi és gazdasági ellenőrzés területén dolgozókat tömörítő szakmai civil szervezet, amelyben az állami adóhatóság munkatársain kívül számos szakember működik együtt.
Aktivizálta a megyei szervezet munkáját, hogy tavaly a Magyar Pénzügyi és Gazdasági Ellenőrök Közhasznú Egyesülete Egerben rendezte meg országos szakmai konferenciáját. Az egyesület fontosnak tartja az információk áramlását, ezért hívta meg előadást tartani Domokos Lászlót, az Állami Számvevőszék elnökét, egyben az egyesület vezetőjét.
Domokos László szerint 2011 a mélyreható változások éve volt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) életében is. Szükségessé vált az Állami Számvevőszék megújítása, amire az új ÁSZ-törvény teremtette meg a megfelelő keretet. A törvény elfogadásával a Számvevőszék erősebb jogosítványokkal rendelkezik a jövőben, ami azt a célt szolgálja, hogy ne maradhassanak következmények nélkül az ellenőrzések.
A következő egyesületi konferencián az Áfa törvény aktualitásairól hallhatnak majd az érdeklődők.