Újabb csőtörés – ezen a nyáron több mint száz

Tíz-tizenöt lépcsőházat érintett a csőtörés és az átmeneti vízhiány a Malomárok utcában. A vízmű másfél óra alatt hárította el a problémát. Bárdos Zsolt, az egri üzemegység vezetője azt mondja: ezen a nyáron már több mint száznál járnak, napi három-öt csőtöréshez vonulnak ki a vízmű szakemberei.

Egy száz milliméteres cső hibásodott meg a Malomárok utcában, ezt javította a vízmű. Nem eltört, inkább kirobban a cső egy darabja. A kifolyó víz pillanatok alatt eláztatta a házak előtt a talajt. Bárdos Zsolt, a vízmű egri üzemegységének vezetője szerint a gyakori csőtörések egyik fő oka a rendkívüli szárazság. A talaj összeszárad, megmozdul, a merev cső pedig eltörik. Az utóbbi időben Egerben és az egész szolgáltatási területükön két és fél – háromszorosára nőtt a csőtörések száma. Minden nap három – öt csőtöréshez hívják őket. Ezen a napon is öt helyen dolgoznak. A legtöbb probléma a Hajdúhegyen és a Felsővárosban van.
Elvégzik a javítást, a helyreállítást, de igyekeznek a rekonstrukciót is meggyorsítani – amennyire van pénzük – mondja az üzemegység-vezető. Közben cserélik az aknafedlapokat is, eddig hatvanat, ősszel újabb harmincat. Az Ady Endre utcában is sok volt a meghibásodás, ott éppen most cserélték ki teljes hosszában az ivóvízvezetéket. A Csokonai utcában egy háromszáz milliméteres cső rekonstrukcióját végzik.