Pályázat nyelvvizsga díjakra

A Magyarországi Kiwanis Klubok Szövetsége még márciusban pályázatot írt ki a hátrányos helyzetű fiatalok nyelvvizsga díjának támogatására. Egerben hat fiatal élt ezzel a lehetőséggel.

Egy-egy nyelvvizsga – szinttől függően – több tízezer forintos költséget jelent a családi költségvetésnek. A Magyarországi Kiwanis Klubok Szövetsége által meghirdetett, hátrányos helyzetű fiatalok nyelvvizsga díjának támogatására kiírt országos program pénzügyi alapját az osztrák district 2500 Eurós támogatása jelentette. A sikeresen nyelvvizsgázó fiatalok márciusig jelentkezhettek a magyarországi Kiwanis kluboknál a teljes nyelvvizsgadíj visszafizetésére. a A Romhányi-testvérek figyelmét erre a pályázatra az egyik nyelviskolában hívták fel.
A nyelvvizsga díjak visszafizetését hármas szponzorációval oldották meg a magyarországi klubok. Így történt ez Egerben is.
Mint azt dr. Zagyva Béla, az egri Club titkára elmondta, egyelőre csak utólag tudják a diákok vizsgaköltségeit visszafizetni. Ha sikerül, később előfinanszírozás is lehetséges, de ennek a menetét még ki kell dolgozni. Egerben hatan részesültek támogatásban. A már említett Romhányi-testvéreken, Ágostonon és Árminon kívül Angyal Endre, Gacs Martin, Puzsik Eszter és Pozsik Dorottya.