Maklári kötelesek sikere Floridában

Az ezüst és a bronz is nagyon szépen csillog – Floridában is és Makláron is – mondta Havasi László polgármester a maklári kötélugrók tiszteletére rendezett fogadáson.  A sportolók két csapattal voltak kint Amerikában; a kicsik csapata összetettben az ifjúsági világversenyen harmadik, a felnőtteké a világbajnokságon második lett.  Összesen tizenegy érmet szereztek.

Kötelességük megünnepelni ezt a szép teljesítményt, amit a kötélugrók Amerikában nyújtottak – mondta Havasi László, Maklár polgármestere. A helyi tévének köszönhetően élőben izgulhatták végig a floridai versenyt, a közvetítés nézettsége Makláron sokszor az olimpiáéval is versengett. A polgármester azt is kiemelte: az önkormányzat igyekszik mindent megtenni, hogy versenyezhessenek a kötélugrók.
Kovácsné Farkas Zsuzsa, a Maklári Lenksysteme Sport Klub vezetője azt mondja: 11 versenyző és két kísérő utazott, ehhez kellett előteremteni a pénzt. A felnőtt csapat kiutazását az önkormányzat támogatása biztosította.  Végül huszonegy támogatót találtak, nagyon sokat dolgoztak a versenyzők szülei.
A floridai Tampában a kicsik csapata összetettben az ifjúsági világversenyen harmadik, a felnőtteké a világbajnokságon második lett.   A maklári kötelesek összesen két arany, öt ezüst és négy bronzérmet hoztak haza Amerikából.
A magyarországi klubok között az éremtáblázat alapján első a Maklári Lenksysteme Sport Klub. Ha az érmek számát az ország nagyságával vetjük össze, a világon az első háromban vannak.