Régió Boksz

Az Északi Régió Boksz legutóbbi, egri versenyén 24 páros lépett szorítóba. Ez a versenysorozat jó felkészülés az őszi országos bajnokságokra. A sort a serdülők nyitják, majd októberben Eger lesz a junior OB házigazdája.

A fiatal ökölvívók esetében az a legnagyobb probléma, hogy az edzések mellett általában kevés mérkőzést játszanak, pedig ez elengedhetetlen a fejlődés szempontjából. A szövetség ezért is engedélyezte hét éve az Északi Régió Boksz versenysorozat beindítását, amelyre kezdetben a régió klubjaiból, majd az Alföldről, a Dunántúlról, a fővárosból, de még a Felvidékről is érkeztek résztvevők. Az idei hatodik állomás Eger volt, ahol a bemutatókkal együtt 24 pár, köztük az Egri Városi Sportiskola 13 versenyzője szállt ringbe. Szükségesek is az éles menetek, hiszen szeptember végén serdülő OB Vecsésen, majd október 18-21. között junior OB, ennek helyszíne pedig Eger lesz.
A hétszeres magyar bajnok, válogatott, Eb ötödik, volt egri ökölvívó, Szabó Beáta is megtekintette a versenyt.
Az Egerben folyó minőségi munka elismeréseként nemrég felkérés érkezett az EVSI boksz szakosztályához a szövetségtől, hogy Eger is lépjen be a bokszakadémiai rendszerbe. Ez további fejlődési lehetőséget és pénzügyi forrást biztosítana a sportágnak.