Szent Korona fényszertartás

Fogadalmat tettek a Szent Korona másolatánál az egri várban. Azt szeretnék, ha az isteni rend megvalósulna a földön. A fényszertartást szent időben és szent helyen, Kisboldogasszony napján a várban rendezték. Ilyen szertartást 2002 óta tartanak Magyarországon.

Imával, énekkel, zenével, ráhangolódással kezdődött a Szent Korona fényszertartás a várban. A három és fél méteres koronát több száz mécsessel díszítették fel. A misztériumjáték szereplői szakmájukban nevet szerezett férfiak voltak, akik egy-egy szentet, királyt személyesítettek meg. Nevük vagy foglalkozásuk alapján választották ki őket. Ők egy-egy idézetet mondtak miközben helyet foglaltak a koronában. Beszéltek szeretetről, az Úr akaratának megértéséről, eljöveteléről. Lőrincz György a félelemről választott idézetet.
Pécsről, Szegedről, a fővárosból és Miskolcról is érkeztek a Szent Korona Fényszertartásra, hogy fogadalmat tegyenek. Előzetesen harmincan jelentkeztek be, végül sokkal többen nyilvánították ki, hogy életüket a Szent Korona által sugallt isteni törvényekhez igazítják.
A szervező Hun Fokos Szövetség vezetője szerint a világ rossz felé megy, meg kell újulnia. Mégpedig Magyarországról, mert a Szent Korona, annak jogrendszere meg tudja fordítani ezt a folyamatot. A fényszertartás célja, hogy az isteni rend megvalósuljon a földön.
A mi utunk sem lehet más, mint Isten útja, az Istenhez vezető út szenvedéseken és alázaton keresztül vezet – hangzott el az ökumenikus istentiszteleten. Majd az egykori székesegyházat körbejárva kivonultak a résztvevők a vár udvarára, ahol szeretetvacsora várta a fogadalmat tevőket.