Kicserélik a korrodálódott gázvezetékeket

Elavult, korrodálódott gázvezetékeket cserél ki október közepéig a szolgáltató, Egerben több helyen is folyik a kivitelezés. Néhány napja az egyik társasház közös képviselője azzal hívta fel szerkesztőségünket, hogy őket nem értesítette senki sem a munkák kezdéséről, sem annak menetéről. A szolgáltató szerint az értesítés a kivitelező feladata, ők a gázszünet időpontjairól fogják tájékoztatni a lakókat.

Kérdéseire szeretne választ kapni Botkáné Németi Ibolya a Vallon út 1-11. szám alatti társasház közös képviselője. Azért fordult a HírAdáshoz mert mint mondta: a kivitelezésről senki sem értesítette előzetesen a lakókat. Bár a társasház bejáratai ajtajára felragasztottak egy tájékoztatást, azt mondja ez is csak az után került ki, hogy a kivitelező cég munkatársait kérdőre vonta. A közös képviselő azt mondja: nem a munkát kifogásolják, hanem azt, hogy semmit sem tudnak a kivitelezés menetéről vagy arról, hogy nekik van- e bármilyen kötelezettségük. A kiragasztott értesítésen az áll, hogy a szolgáltató megrendelésére végzik a járda alatt futó korrodálódott gázvezetékek cseréjét. A szolgáltató cég szóvivője kérdéseinkre e-mailben válaszolt. Ebben azt írják, hogy a lakók értesítése a kivitelező feladata. A munkákat végző cég képviselője elmondása szerint elhelyezte a felhívásokat a társasházak bejárati ajtajain, de ezt valaki leszedhette onnan.
A szolgáltató Egerben 167 darab leágazó vezeték cseréjét végzi el több helyszínen a fűtési idényig, mintegy 12 millió Ft értékben. A munkák július végén kezdődtek el és október 15-ig tartanak. Az érintett társasháznál szeptember 26-ig befejezik a munkát és azt ígérik, hogy a gázszünetről időben értesítik a lakókat.